Thema

Cyber Awareness

Cyber awareness is niet alleen belangrijk op het werk, ook thuis is het van belang om zorgvuldig op de cyberveiligheid te letten. Juist nu thuiswerken zo gewoon is geworden, zoeken criminelen naar de zwakste schakel van de medewerker om zo toegang te krijgen tot (bedrijfs-)systemen, e-mailaccounts, logingegevens en andere informatie.

Direct naar
Awareness

Alle nieuwsartikelen over
Awareness

20 september 2023
Whitepaper Overwegingen rondom verzekering cyberrisico’s
In de whitepaper ‘Overwegingen rondom verzekering cyberrisico’s’ beschrijven we welke vragen een rol spelen als een zorgorganisatie overweegt om een cyberrisicoverzekering af te sluiten. Maakt het je organisatie veiliger? Lees het in dit document.
2 juni 2022
Z-CERT helpt het Deventer Ziekenhuis bij cybercrisisoefening
Z-CERT heeft meegewerkt aan een grootschalige cybercrisisoefening van het Deventer Ziekenhuis. De organisatie bootste een situatie na waarbij enkele systemen waren geïnfecteerd met ransomware. Ransomware vormt immers de grootste cyberdreiging voor zorgorganisaties zoals een aantal Belgische ziekenhuizen recentelijk hebben ondervonden. Z-CERT hielp het Deventer Ziekenhuis bij het herstellen van dit gefingeerde cyberincident. De oefening verliep goed en leverde een aantal verbeterpunten op.
19 oktober 2021
Fors meer ransomware bij Europese zorginstellingen
Europese zorginstellingen hebben sinds begin van dit jaar te maken met fors meer ransomware-aanvallen dan het jaar ervoor. Het gaat, voor zover bij Z-CERT bekend om 25 aanvallen in Europa, waarbij 66 zorglocaties zijn geraakt. In Nederland hebben sinds januari 2021 vier zorgorganisaties te maken gehad met ransomware.
12 oktober 2021
Cybermaand 2021: Tien tips tegen ransomware
Speciaal voor de cybersecuritymaand 2021 diepen we onze Tien gouden tips tegen ransomware verder uit. Wat moet je nou precies doen met de Office macro's? En hoe kan whitelisting je helpen in de strijd tegen cybercriminelen? Lees het hier en op LinkedIn.

De Nederlandse zorgsector digitaal veilig