Thema

Incident Management

Het is niet de vraag of maar de vraag wanneer je organisatie te maken krijgt met een cyberincident. Ook de sterk gedigitaliseerde zorgsector heeft met regelmaat te maken met digitale incidenten. Denk aan datalekken, phishing, malware of een verstoring van de dienstverlening door een incident bij een dienstverlener.

Direct naar
Kwetsbaarheden

Alle nieuwsartikelen over
Incident Management

18 september 2023
Whitepaper Security monitoring in de zorgsector
Veel organisaties en security operations centers (SOC’s) werken met security information & event management (SIEM) systemen om allerlei netwerkgegevens te verzamelen. Deze whitepaper beschrijft hoe security monitoring in de zorgsector werkt en kan worden ingezet.
11 oktober 2021
Digitale triage; CVE uitgelegd voor de zorgsector
Eén van de pilaren van informatiebeveiliging is goed patch- en kwetsbaarhedenmanagement. Het is echter niet makkelijk om te bepalen wanneer je in actie moet komen en hoe snel. Soms lijkt het wel of softwarekwetsbaarheden elkaar sneller opvolgen dan de series op Netflix. Hoe onderscheid je het kaf van het koren? En waarin verschilt de zorgsector van andere sectoren?
26 augustus 2021
Systemen RadboudUMC misbruikt door cryptominer
Het datalek bij het RadboudUMC heeft geleid tot misbruik van de servercapaciteit voor cryptomining. Dat is een van de conlusies die uit het onderzoek van het RadboudUMC naar voren is gekomen. Z-CERT heeft samen met Fox-IT gewerkt aan het onderzoek. De bevindingen zijn deze week gepubliceerd.
13 augustus 2021
Datalek bij Radboudumc
Het Radboudumc heeft te maken gehad met een datalek waarbij zakelijke personeelsgegevens en gegevens van partnerorganisaties zijn gelekt. Dat maakte het ziekenhuis deze week bekend op de website.

De Nederlandse zorgsector digitaal veilig