Marktconsultatie voor aanbesteding security monitoring

foto: Elchinator, Pixabay

Z-CERT is de eerste fase gestart van de aanbesteding voor security monitoring in de zorgsector. Managed security providers die monitoring en respons aanbieden als dienst worden uitgenodigd te reageren op de marktconsultatie.

Ook de zorgsector heeft steeds vaker met cyberaanvallen te maken. Een recent voorbeeld daarvan zijn de DDoS-aanvallen op zorginstellingen in Nederland en daarbuiten. In de strijd tegen cyberaanvallen is het van belang om vroegtijdig aanvallen vast te kunnen stellen. Om die reden gaat Z-CERT een aanbesteding uitvoeren van een security monitoring dienstverlening voor de zorg.

De eerste stap in het realiseren van deze dienstverlening is het uitvoeren van een marktconsultatie. Met deze marktconsultatie laten Z-CERT en de zorgsector zich informeren over het aanbod van security monitoring dienstverlening door dienstaanbieders. Op basis van deze antwoorden wordt een selectie gemaakt van partijen die het meest geschikt geacht worden om dienstverlening aan te bieden. Met deze partijen wordt het vervolgtraject (RFP, request for proposal) ingezet.

U kunt de marktconsultatie en de bijbehorende documenten hieronder downloaden. In de documentatie vindt u alle informatie die nodig is om te reageren op de marktconsultatie.

Marktconsultatie Detectie en Respons (pdf)
Profielen zorgorganisaties (pdf)
Antwoordformulier Marktconsultatie detectie & respons (.docx)