Veelgestelde vragen over deelname aan Z-CERT​

Regelmatig krijgen we vragen over wat deelname aan Z-CERT precies inhoudt. Hieronder proberen we antwoord te geven op de meestgestelde vragen over deelname aan Z-CERT.

vergrootglas

Is Z-CERT een alternatief voor commerciële incident respons partijen?

Z-CERT levert diensten die grotendeels niet door commerciële partijen worden geleverd. Daardoor is het eerder een aanvulling op commerciële (security-)dienstverlening. Wij zijn een stichting zonder winstoogmerk en treden niet marktverstorend op. Een deel van onze inkomsten komt uit subsidie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Wat betaal ik als zorginstelling voor deelname aan Z-CERT?

De deelnemersvergoeding is voor ons kostendekkend. Er zitten dus geen winstmarges op, waardoor kunnen wij de prijs relatief laag kunnen houden. De deelnemersvergoeding hangt af van het aantal full-time medewerkers van de deelnemende organisatie. Wij werken met een aantal staffelgroepen op basis van FTE, zodat je minder betaalt naarmate je een kleinere organisatie hebt.

Welke diensten zitten bij de prijs inbegrepen?

Alle diensten op ons producten- en dienstoverzicht zijn bij de deelnemersvergoeding inbegrepen. Voor aanvullende diensten als hulp bij ZORRO-testen en SOC/SIEM dienstverlening via de mantelovereenkomst wordt wel een aparte vergoeding berekend.

Moet ik bijbetalen als ik jullie noodnummer bel?

Wij brengen geen kosten in rekening wanneer je onverhoopt gebruik moet maken van onze incident respons dienst. Ook niet als dat meer dan eens voorkomt. Echter, bij herhaaldelijke serieuze incidenten kijken we liever samen naar een langdurige oplossing.

Kan iedereen deelnemen?

Elke zorgorganisatie kan deelnemer worden bij Z-CERT. Vaak kiezen organisaties ervoor om mee te doen via een collectieve aansluiting via een van de zorgkoepels. Neem gerust vrijblijvend contact op met onze business consultant.

Is deelname aan jullie webinars gratis?

Onze deelnemers krijgen altijd een uitnodiging voor deelname aan onze webinars. Dat is verder kosteloos, maar registratie vooraf is wel vereist.

Hebben jullie ingangseisen voor deelname?

Je hoeft niet direct van al onze diensten gebruik te maken om er veiliger op te worden. Het is fijn om op bestaande processen aan te kunnen sluiten, maar veiliger worden is ook een proces van groeien in volwassenheid. Een grotere of meer volwassen instelling zal makkelijker direct gebruik kunnen gaan maken van al onze diensten, maar ook voor kleinere organisaties is er genoeg om waarde uit te halen. Schroom dus niet om contact op te nemen!

Helpen jullie ook mee met oefenen en trainen?

Wij kunnen hier beperkt bij helpen. We hebben niet de capaciteit om hele grote (keten)oefeningen te organiseren, maar kunnen wel in beperkte vorm bijdragen aan de oefening zelf. Daarnaast stellen wij ook kennisproducten voor oefenen en trainen beschikbaar. Een deelnemer mag altijd een verzoek indienen om Z-CERT te betrekken bij een oefening of training, maar wij wegen de voor- en nadelen van deelname altijd af.

Heeft u een vraag?

Neem contact op met de bij ons aangesloten koepel-/brancheorganisatie of stel uw vraag aan onze business consultant door te mailen naar [email protected].

De Nederlandse zorgsector digitaal veilig