Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Eerste Cybersecurity Dreigingsbeeld voor de zorg gepubliceerd

Wat zijn de grootste online dreigingen voor de zorgsector? Waar had de zorg mee te maken in 2020 en wat staat deze sector nog te wachten in de  toekomst? Z-CERT heeft maandag 1 februari het allereerste Cybersecurity Dreigingsbeeld voor de zorg gepubliceerd. Erik Gerritsen, hoogste ambtenaar van het ministerie van Volksgezondheid nam het eerste exemplaar in ontvangst.

Zorgsector

In dit allereerste Cyberdreigingsbeeld voor de Zorg beschrijven we de belangrijkstedreigingen voor de Nederlandse zorgsector. We putten hierbij uit meldingen van deelnemers, informatie van (inter)nationale partners en kennisinstituten, eigen bevindingen, interviews met deskundigen en (open)bronnen research.

Het dreigingsbeeld is opgebouwd uit columns, thema’s en dreigingen. Door de hoofdstukken heen delen we onze ervaringen en tips in de hoop dat het de lezer inspireert, aanzet tot denken en het nemen van maatregelen.