Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Kennisdeling

Medewerkers Z-CERT in een meetingroom

Z-CERT nodigt haar deelnemers uit om actief kennis te delen over hun aanpak van cybersecurity en waargenomen dreigingen. Z-CERT stuurt zowel  (medische) informatieberichten als waarschuwingen (alerts) uit. Deelnemers ontvangen daarnaast wekelijks op vrijdag de End of Week met relevante cyberinformatie en maandelijks de End of Month.

Tech-ops

Z-CERT heeft een heel actieve technische community die via een beveiligd chatkanaal kennis uitwisselt. Er is veel bereidheid om van elkaar te leren en informatie uit te wisselen. De security support specialisten van Z-CERT beheren dit kanaal en zijn tijdens werkdagen direct in contact met de community. In de avonduren en weekenden draaien de support specialisten piketdiensten in het geval van incidenten.

Webinars

Regelmatig houdt Z-CERT webinars over uiteenlopende onderwerpen zoals leveranciersmanagement, de werking van het Zorg Detectie Netwerk maar ook onderzoeken van andere zorg-CERT’s. De webinars zijn gratis toegankelijk voor onze deelnemers en worden in veel gevallen ook opgenomen zodat ze achteraf beschikbaar zijn voor geïnteresseerden.

Dreigingsbeeld

Elk jaar brengt Z-CERT het Dreigingsbeeld voor de zorgsector uit. In dit rapport beschrijven de analisten van Z-CERT welke dreigingen zij hebben gezien het afgelopen jaar voor de zorgsector, welke maatregelen de zorg daarop kan nemen en welke risico’s de sector loopt het komende jaar. Het eerste Dreigingsbeeld is uitgebracht 1 februari 2021.

Whitepapers en onderzoeken

De analisten van Z-CERT schrijven regelmatig factsheets of whitepapers over cybersecurity onderwerpen voor de zorgsector. Deze whitepapers worden eerst met onze deelnemers gedeeld voordat ze op de website worden gedeeld.

Social media

Z-CERT deelt ook regelmatig interessante onderwerpen en nieuwsberichten via social media. U vindt Z-CERT op Mastodon, Twitter en LinkedIn.